Walter Baas / beeldend kunstenaar



4/4

Next project: → Paraplu

Previous project: ← Palet

Muur
Muur
Muur
Muur
Muur

Kunst in de openbare ruimte (zie ook: http://www.wcdegroot.nl)

Opdrachtgever: Stichting Toekomstverkenning Hollanderwijk 2015

.                                                                           .

        HOMMAGE AAN W.C. DE GROOT, 2002
        W.C. de Grootplantsoen (aan Hollanderstraat), Leeuwarden

        @ 53°11'41.7"N / 5°47'30.8"E

        Het werk is een eerbetoon aan architect Willem Cornelis de
        Groot en bestaat uit een L-vormige muur die, gezien vanuit
        het ervoor liggende plantsoen, een transformatorhuisje uit
        de jaren '60 aan het zicht onttrekt. In de daardoor als een
        decorstuk functionerende muur zijn karakteristieke elementen
        van de door De Groot ontworpen volkswijken Oud-Indische buurt,
        de Saskiabuurt en de Hollanderwijk in 'baksteennauwkeurige
        citaten' bij elkaar gebracht. Door maatvoering, materiaal- en
        kleurgebruik wordt het kunstwerk als vanzelfsprekend opgenomen
        in de omgeving. Alsof het er altijd al gestaan heeft.

.                                                                           .