Walter Baas / beeldend kunstenaar



1/4

Next project: → Steile Wand #6

Previous project: ← Muur

Paraplu
Paraplu
Paraplu
Paraplu

Kunst in de openbare ruimte (i.s.m. Xandra de Vries)

Opdrachtgever: Wijkpanel Huizum-West

.                                                                           .

        FONTEIN, 2012
        Julianapark, Leeuwarden

        @ 53°11’19.1"N / 5°47'24.5"E

        De vorm van de fontein als een rode paraplu waaronder
        het 'regent' is bedoeld ter opluistering van het enigszins
        vlakke Julianapark. Het roept qua sfeer reminiscenties op
        aan het nooit uitgevoerde zeskantige dak van de muziekkoepel
        en (de parasols van) het theeterras zoals bedoeld in het
        oorspronkelijke ontwerp van Jan Vroom jr. uit 1941.

.                                                                           .