Walter Baas / beeldend kunstenaar



6/6

Next project: → Watervermengbare olieverf

Previous project: ← Installatie

Kunst in de openbare ruimte PARAPLU







FONTEIN, 2012
(i.s.m. Xandra de Vries)

  Julianapark, Leeuwarden
@ 53°11’19.1"N / 5°47’24.5"E

De vorm van de fontein als een rode paraplu waaronder het 'regent' is bedoeld ter opluistering van het enigszins vlakke Julianapark. Het roept qua sfeer reminiscenties op aan het nooit uitgevoerde zeskantige dak van de muziekkoepel en (de parasols van) het theeterras zoals bedoeld in het oorspronkelijke ontwerp van Jan Vroom jr. uit 1941.
Kunst in de openbare ruimte PARAPLU







FONTEIN, 2012
(i.s.m. Xandra de Vries)

  Julianapark, Leeuwarden
@ 53°11’19.1"N / 5°47’24.5"E
Kunst in de openbare ruimte PARAPLU







FONTEIN, 2012
(i.s.m. Xandra de Vries)

  Julianapark, Leeuwarden
@ 53°11’19.1"N / 5°47’24.5"E
Kunst in de openbare ruimte PARAPLU







FONTEIN, 2012
(i.s.m. Xandra de Vries)

  Julianapark, Leeuwarden
@ 53°11’19.1"N / 5°47’24.5"E
Kunst in de openbare ruimte MUUR







POORT VOOR O.B.S. HET PALET, 2008
(i.s.m. Marco Goldenbeld)

  Floris Versterstraat, Leeuwarden
@ 53°11’29.1"N / 5°47’05.4"E

De ornamentele houten bollen aan het voormalige deurkozijn van de afgebroken Ferdinand Bol-school (de oorspronkelijke basisschool waaruit ’Het Palet’ is ontstaan) zijn voorzien van de negen kleuren die het eenvoudigst te benoemen zijn. De vormgeving is doorgezet in het logo van de school en in de kleuren van de deuren van de klaslokalen in het gebouw.
Kunst in de openbare ruimte MUUR







POORT VOOR O.B.S. HET PALET, 2008
(i.s.m. Marco Goldenbeld)

  Floris Versterstraat, Leeuwarden
@ 53°11’29.1"N / 5°47’05.4"E
Kunst in de openbare ruimte MUUR







POORT VOOR O.B.S. HET PALET, 2008
(i.s.m. Marco Goldenbeld)

  Floris Versterstraat, Leeuwarden
@ 53°11’29.1"N / 5°47’05.4"E
Kunst in de openbare ruimte MUUR







POORT VOOR O.B.S. HET PALET, 2008
(i.s.m. Marco Goldenbeld)

  Floris Versterstraat, Leeuwarden
@ 53°11’29.1"N / 5°47’05.4"E
Kunst in de openbare ruimte MUUR







HOMMAGE AAN W.C. DE GROOT, 2002

  W.C. de Grootplantsoen, Leeuwarden
@ 53°11’41.7"N / 5°47’30.8"E

http://www.wcdegroot.nl

Het werk is een eerbetoon aan architect Willem Cornelis de Groot en bestaat uit een L-vormige muur die, gezien vanuit het ervoor liggende plantsoen, een transformatorhuisje uit de jaren '60 aan het zicht onttrekt. In de daardoor als een decorstuk functionerende muur zijn karakteristieke elementen van de door De Groot ontworpen volkswijken Oud-Indische buurt, de Saskiabuurt en de Hollanderwijk in 'baksteennauwkeurige citaten' bij elkaar gebracht. Door maatvoering, materiaal- en kleurgebruik wordt het kunstwerk als vanzelfsprekend opgenomen in de omgeving. Alsof het er altijd al gestaan heeft.
Kunst in de openbare ruimte MUUR







HOMMAGE AAN W.C. DE GROOT, 2002

  W.C. de Grootplantsoen, Leeuwarden
@ 53°11’41.7"N / 5°47’30.8"E
Kunst in de openbare ruimte MUUR







HOMMAGE AAN W.C. DE GROOT, 2002

  W.C. de Grootplantsoen, Leeuwarden
@ 53°11’41.7"N / 5°47’30.8"E
Kunst in de openbare ruimte MUUR







HOMMAGE AAN W.C. DE GROOT, 2002

  W.C. de Grootplantsoen, Leeuwarden
@ 53°11’41.7"N / 5°47’30.8"E
Kunst in de openbare ruimte MUUR







HOMMAGE AAN W.C. DE GROOT, 2002

  W.C. de Grootplantsoen, Leeuwarden
@ 53°11’41.7"N / 5°47’30.8"E